2,5+2+0,3+0,1= . . .

Antal timmar man fått sova i natt, känns som att man är groggy i hela huvudet men som tur är verkar Anna vara precis lika trött och virrig efter resan som en själv så d kanske inte gör så mycket. Men vet inte hur d kommer sluta med tre flaskor vin när man nästan kan säga att vi redan är lite på lyret så yra som vi är :p
Fina gudmor hade med sig jätte fina presenter till lillan men d underbart gulliga smycket tog ändå priset.


Gudmor . .

Om bara tiden ville gå lite snabbare imorgon är d dax att hämta upp bästaste Anna som kommer med tåget för att tillbringa the weekend här uppe i kalla Norrlandet, som vi har längtat efter att Isabellas gudmor ska komma :D 
Blir go mat och kanske ska man till och med att slå på stort och ta och inhandla ett flaska rötjut att ha och sitta och skvallra och uppdatera varandra över.
 
Dagen har ändå gått fort fram då vi for till Fammo för att hjälpa henne sätta ihop en möbel hon varit och inhandlat(lr ja d var väl då kanske mer bebi än jag som stod för byggandet om man ska vara helt ärlig även om jag stog för en liten del av d hela)och som tack blev vi bjudna på lite ute mat, muta kan man lugnt säga att d var :p
Sen blev d att fara och handla lite nödvändigt och vips var klockan helt plötsligt halv sju så då var d bara att fara hem, väl hemma har vi stökat på och rensat ut i förråd och garderob(vilket är en ren pärs för mig då jag verligen hatar att skiljas från minsta lilla)och lyckades faktiskt få bort en del. Lillan har nu fått sig ett långt bad vilket hon mer och mer uppskattar, nu ligger hon och riktigt myser :) hoppas nu på att hon ska ha en bra natt och få sova ut riktigt ordentligt(gäller då åxå mamma och pappa så vi håller tummarna).
 

And around and round

Ja just när man tror d blivit bättre så kommer d en sån där natt igen, när ingenting är bra och d enda som hjälper att bli buren runt runt och så fort man lägger ner lillan för att man tror hon somnat så är man tvungen att lika fort ta upp henne igen. Tycker så synd om henne när man ser hur hon kämpar med sin lilla stackars mage, tur att moster var här och kunde hjälpa mamma å pappa med lite avlastning :)


4ward

Idag var d 6v kontroll och läkarbesök för våran lilla Isabella som stod på kalendern, 4090 g väger hon nu så allt följer kurvan och hon går upp som hon ska och hennes reflexer å allt ser åxå bara bra ut vilket känns riktigt skönt att veta :)
Sen efter d så for vi iväg för att möta upp en gammal vän som jag inte träffat på hundra år vilket var riktigt trevligt, tänk att alla man känner börjar ha barn. Vi pratade om d och kom fram till att 2012 var ett riktigt babyboom år för speciellt 87-orna, helt sjukt vad många d är som har fått barn d här året. Men roligt är d, alla småttingar man får se :)


happiii . . .

Dagen bestod av att vi tog en premiärtur ner till stan då vi hade en del att fixa och då passade vi på att dreggla över allt nytt man skulle vilja köpa(lr ja mer jag då som stod för dregglandet)men känner inte att jag är där riktigt än, snart dock är jag nog mig själv igen :)
Lillan har varit som en liten solstråle mest hela dagen även om hon kinkat lite nu på kvällskvisten, dessutom har hon varit en liten stund hos faster idag och mysigt så det har varit en heldag för henne :)
 

pain . . .

Ja jag måste väl skiva om förlossning, d är nog en av dom värsta grejer jag någonsin gjort. Alla prata om hur UNDERBART d är att vara gravid. Stämmer INTE. Och alla säger att d är en sån speciell och magisk upplevelse att föda barn. Stämmer inte heller, speciell, defenitivt. Magiskt? Nej inte direkt, varenda sekund ville jag bara bort bort och då ska jag åxå ha haft en "lätt" förlossning. Så här gick d till;
 
18.00 gick mittt vatten och vi for in till förlossningen där jag säger till dem att -"det här kan gå fort". Var det nån som lyssnade på mig?? Nej inte då, d var så fullt och dom var så upptagna och jag var juh ändå först föderska så vi blev hemskickade och skulle återkomma vid 07-tiden dagen efter. Jo tjena.
23.30 var d bara att fara in igen för att jag hade så ont.
00.00 så hade vi fått ett rum.
01.30 var d bara att tillkalla narkosläkaren så att jag skulle kunna få ryggmärgsbedövningen eftersom jag var öppen 5 cm.
03.30 Öppen 10 cm.
04.30 dax att börja krysta och dom tar bort bedövning och lustgasen(tydligen SKA man känna ALL smärta och hemskheter).
08.00 får tillbaka lustgasen(tack gode gud) eftersom bm tycker så synd om mig, detta tar tid och sen är d bara att fortsätta krysta.
10.15 kom våran lilla sparkare till världen.Pust, aldrig mer. 
 
D är klart att hon är värd allt men det var aldrig någon som berättade om exakt hur hemskt d är att föda, har nog aldrig varit så slut och körd i hela mitt liv. Bebi fick mata mig med små små bita kexchoklad under d hela och ge mig cola ur ett sugrör för jag kunde knappt uppbåda styrka nog att suga i mig vätskan. Och sen, d är juh sen efter när man tror allt är klart d mest jobbiga är. Dom enklaste sakerna som man tar för givet annars går helt plötsligt inte, ingen berättar d för en och inte står d någonstans i någon bok heller för den delen.
 
Men har världens bästa halva som ställde upp och ställer upp och har visat sig vara världens gulligaste pappa åxå, min kärlek till den mannen bara växer och växer. Känner vördnad över hur livet har blivit och vad jag har i d, så fullt och så mycker kärlek från familjen.
 
 
 

underverk

 
Detta är vad som har uppehållit mig från att skriva, att vara gravid och sen lära känna våran lilla sparkare som föddes 20121211 kl. 10.15. Det absolut mest fanastiska som har hänt oss, ett litet underverk av rang har landat på jorden hos oss.

RSS 2.0